Netprofile 17.11.2020 16:07

Autodesk ostaa Spacemakerin: tekoäly avaa uusia mahdollisuuksia kaupunkisuunnitteluun

Älykkään automaation ansiosta arkkitehdit ja rakennuttajat voivat testata erilaisia tila- ja kaupunkikonsepteja jopa minuuteissa

Autodesk Inc. (NASDAQ: ADSK) ostaa norjalaisen ohjelmistoyhtiön Spacemakerin 240 miljoonalla dollarilla. Pilvipohjaista tekoälyä ja generatiivista suunnittelua hyödyntävä Spacemaker auttaa arkkitehtejä, kaupunkisuunnittelijoita ja rakennuttajia tekemään parempia päätöksiä ja kestävämpiä ratkaisuja heti projektien alusta lähtien. Erilaisten vaihtoehtojen aikainen kartoittaminen helpottaa täyden hyödyn saamista pitkäaikaista kiinteistösijoituksista.

Kuvassa Spacemakerin perustajat. Vasemmalta oikealle: Carl Christensen, Havard Haukeland ja Anders Kvale.

Spacemakerin avulla suunnittelun ammattilaiset voivat luoda ja analysoida erilaisia ratkaisuja rakennuksille tai kaupunkisuunnittelulle. Spacemaker tuo tekoälyn arkkitehdin työpariksi: alustan avulla käyttäjät voivat nopeasti luoda, optimoida ja vertailla suunnitteluvaihtoehtoja, joissa otetaan huomioon kaavamääräysten ja suunnittelukriteerien lisäksi monenlaista taustadataa, kuten maasto, tuulet, päivänvalo ja liikenne. Spacemaker esittää nopeasti vaihtoehdot, jotka hyödyntävät rakennuspaikan mahdollisuudet täysimääräisesti. Tämä johtaa parempiin tuloksiin jo alusta alkaen ja antaa suunnittelijoille mahdollisuuden keskittyä laskennan sijasta luovuuteen.

”Spacemaker on oppikirjaesimerkki oivallusten ja automatisoinnin voimasta. Heidän tuotteensa antaa suunnittelijoille mahdollisuuden luoda ja testata kaupunkisuunnitteluideoita muutamassa minuutissa”, sanoo Andrew Anagnost, Autodeskin toimitusjohtaja. ”Vuoteen 2050 mennessä planeetallamme on kaksi miljardia ihmistä enemmän, joten tehokas ja kestävä kaupunkisuunnittelu on jatkuvasti tärkeämpää. Spacemakerin teknologia tarjoaa perustavanlaatuisen muutoksen siihen, kuinka ajattelemme ja rakennamme kaupunkeja niin, että ihmiset ja planeetta pysyvät terveinä. ”

”Spacemakerin ostaminen on osoitus sitoutumisestamme arkkitehtien työn kehittämiseen ja suunnittelijoiden kykyyn muuttaa maailmaa parempaan suuntaan”, sanoo Amy Bunszel, Autodeskin suunnitteluohjelmistoista vastaava johtaja. ”Yhdistettynä Autodeskin tuotteisiin ja osaamiseen Spacemakerin mullistava ratkaisu tuo mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia suunnittelupäätöksiä ja auttaa ratkaisemaan yhä suurempia haasteita.”

”Aloimme neljä vuotta sitten rakentamaan suunnittelu- ja projektiryhmille työkaluja luoda kestävämpiä kaupunkeja ja kaupunginosia ja samalla parantamaan rakennusinvestointien tuottavuutta”, kertoo Spacemakerin toimitusjohtaja ja perustaja Havard Haukeland. ”Autodesk jakaa tavoitteemme terveemmän planeetan luomisesta ja tarjoaa samalla ainutlaatuisen mahdollisuuden saada tuotteemme nopeammin suunnittelutiimien käsiin kaikkialla. Kauppa on huikea virstanpylväs tiimillemme ja niille, jotka ovat olleet tukenamme alusta lähtien.”

”Norjalaiset kiinteistökehittäjät ovat rakennusalan digitaalisen muutoksen eturintamassa, mikä näkyy projektien kannattavuuden kasvussa ja samalla parantaa kykyämme torjua ilmastonmuutosta kestävämmällä kiinteistökehityksellä”, sanoo norjalaisen rakennuttajan OBOS:in toimitusjohtaja Daniel Kjørberg Siraj. ”Spacemakerin kaltaiset uranuurtajat ovat osa ratkaisua, ja siksi onkin äärimmäisen tärkeää, että he saavat lisää resursseja ja pystyvät vaikuttamaan laajemmin. Varhaisena sijoittajana ja asiakkaana olen todella iloinen Spacemakerin liittymisestä osaksi Autodeskiä ja odotan innolla, että heidän teknologiansa muuttaa rakennusalaa maailmanlaajuisesti.”

Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä. Kaupan odotetaan toteutuvan Autodeskin tilivuoden 2021 neljännellä neljänneksellä, joka päättyy 31. tammikuuta 2021.

 

Tietoja Autodeskista

Autodesk tuottaa ohjelmistoja ihmisille, jotka tekevät asioita. Jos olet koskaan ajanut korkean suorituskyvyn autoa, ihaillut kohoavaa pilvenpiirtäjää, käyttänyt älypuhelinta tai katsellut hienoa elokuvaa, olet todennäköisesti kokenut, mitä miljoonat Autodeskin asiakkaat tekevät ohjelmistollamme. Autodesk antaa sinulle voimaa tehdä mitä tahansa. Lisätietoja osoitteesta autodesk.com tai seuraa @autodesk.


Autodesk University tavoittaa asiakkaita maailmanlaajuisesti

Autodesk University (AU) on sarja konferensseja ja verkkokursseja, jotka keskittyvät innoittamaan, haastamaan ja herättämään ajattelua Autodesk-ohjelmiston käyttäjissä, kumppaneissa ja alan johtajissa suunnittelun ja rakentamisen tulevaisuudesta. Autodesk University 2020 on yrityksen ensimmäinen globaali digitaalinen kokouskokemus, joka kokoaa käytännössä yli 90 000 innovaattoria yli 190 maasta tutkimaan uusia tapoja kuvitella, suunnitella ja tehdä. AU tarjoaa myös ilmaisen pääsyn vuoden ympäri AU-konferenssitapahtumien oppimissisältöön, ammatilliseen kehittymiseen ja inspiroiviin teollisuuden keskusteluihin. Lisätietoja on saatavana Autodesk University -sivustolla tai seuraamalla @AutodeskU #AU2020.

Yhteystiedot

Medialle:

Brian Farber

brian.farber@autodesk.com


Stacy Doyle

Stacy.doyle@autodesk.com

 

Sijoittajille:

Abhey Lamba

Abhey.lamba@autodesk.com

 

Safe Harbor -lausuma

Tämä lehdistötiedote sisältää tulevaisuuteen suuntautuvia lausuntoja, joihin liittyy riskejä ja epävarmuustekijöitä, mukaan lukien lausunnot seuraavista asioista: suunniteltu Spacemaker-yritysosto ja sen ajoitus, kaupan vaikutus Autodeskin liiketoiminnan suorituskykyyn; kaupan vaikutus Autodeskin ja Spacemakerin tuotteiden ja palvelujen ominaisuuksiin, asiakkaisiin ja kumppaneihin; ja Autodeskin strategiset painopisteet.

Tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa todellisten tulosten merkittävän eron, ovat seuraavat: Autodeskin kyky integroida Spacemakerin liiketoiminta onnistuneesti; hankintaan liittyvät kustannukset; kehittyvätkö arkkitehtuuri- ja kaupunkisuunnitteluteollisuudet odotetusti; kilpailuympäristö arkkitehtuuri- ja kaupunkisuunnitteluteollisuudessa ja kilpailulliset vastaukset hankintaan; Autodeskin ja Spacemakerin menestys uusien tuotteiden kehittämisessä tai olemassa olevien tuotteiden muokkaamisessa ja missä määrin nämä saavat markkinoiden hyväksynnän; yleiset markkina- ja liiketoimintaolosuhteet; hankintojen kirjanpidon ennakoimattomat vaikutukset; ja kyky täyttää ehdot hankinnan loppuun saattamiseksi ennakoidussa aikataulussa tai ollenkaan.

Lisätietoja mahdollisista tekijöistä, jotka saattavat vaikuttaa Autodeskin taloudelliseen tulokseen, sisältyvät Autodeskin lomakkeeseen 10-K ja sitä seuraaviin lomakkeisiin 10-Q, jotka ovat tiedossa Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomissiossa. Autodesk ei ota mitään velvollisuutta päivittää toimitettuja tulevaisuuteen suuntautuvia lausuntoja vastaamaan tapahtumia tai olosuhteita, jotka ovat olemassa niiden tekopäivästä.

Autodesk ja Autodesk-logo ovat Autodesk, Inc.:n ja / tai sen tytäryhtiöiden ja / tai tytäryhtiöiden rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja / tai muissa maissa. Kaikki muut tuotenimet tai tavaramerkit kuuluvat omistajilleen. Autodesk pidättää oikeuden muuttaa tuotteiden ja palvelujen tarjontaa, teknisiä tietoja ja hinnoittelua, milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta, eikä ole vastuussa tässä asiakirjassa mahdollisesti esiintyvistä kirjoitus- tai graafisista virheistä.