Netprofile 4.1.2023 15:15

atNorth vahvistaa asemaansa Pohjoismaissa ostamalla Advanian kaksi palvelinkeskusta Suomessa

Pohjoismainen konesali-, suurteholaskenta- ja tekoälypalvelujen tarjoaja atNorth Holding AB on ostanut Advania AB:ltä kaksi palvelinkeskusta Suomessa.

Korkealaatuisista ja energiatehokkaista konesalipalveluistaan tunnettu atNorth investoi ympäristövastuulliseen kasvuun Pohjoismaissa. Yhtiö ottaa haltuunsa Advanian Suomessa hallinnoimat konesalit, ja nämä tilat lisätään yhtiön nopeasti kasvavien konesalipalvelujen tarjontaan Pohjoismaissa.

"Hienoa, että pääsemme nyt käynnistämään atNorthin toiminnan Suomessa. Suunnittelemme myös jo nyt kolmannen palvelinkeskuksen rakentamista Suomeen. Kasvustrategiamme mukaisesti laajennamme ja kasvatamme palveluitamme kestävästi ja strategisesti kaikissa Pohjoismaissa. Vahva läsnäolo markkinoilla on tärkeää, koska organisaatiot siirtävät IT-työkuormia yhä enenevässä määrin Pohjoismaihin", sanoo atNorthin toimitusjohtaja Eyjólfur Magnús Kristinsson.

Advanian tavoitteena on yhteistyössä atNorthin kanssa jatkaa huippuluokan konesalipalvelujen tarjoamista nykyisille ja uusille asiakkailleen, laajentaa palveluvalikoimaa sekä kasvaa Pohjois-Euroopan johtavaksi IT-palveluntarjoajaksi.

atNorthin kokenut palvelinkeskusasiantuntijoiden tiimi valvoo ja varmistaa, että omistuksen siirto sujuu jouhevasti ja toiminta jatkuu normaalisti. Osana yrityskauppaa kolme Advanian konesaliasiantuntijaa siirtyy atNorthille vanhoina työntekijöinä. 

“Meille on tärkeää, että pystymme nyt ja tulevaisuudessa yhdessä pohjoismaisen atNorthin kanssa tuottamaan erittäin korkealaatuisia ja energiatehokkaita palveluja asiakkaillemme. Konesalien operointi siirtyy yhteistyössä atNorthille, ja me vastaamme jatkossakin asiakasympäristöjemme hallinnasta ja tietoturvasta. Teknologiaratkaisuissa ihmisten osaaminen ratkaisee. Yhdessä huippukumppanien kanssa voimme tarjota entistä edistyksellisempiä palveluja ja laadukasta asiakaspalvelua”, Advania Finlandin maajohtaja Atte Kekkonen sanoo.

Suomi kiinnostaa atNorthia investointikohteena, koska maan tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035 ja maailman ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointivaltio. Suomi on edelläkävijä uusiutuvan energiateknologian kehittämisessä ja keskittyy vahvasti vastuullisuuteen. 

"Olemme todella ylpeitä voidessamme investoida Suomeen ja suomalaiseen datakeskusteollisuuteen samalla kun jo valmistaudumme lisäkapasiteetin rakentamiseen. Meillä on vahva visio vähentää IT:n hiilidioksipäästöjä, ja Suomi tarjoaa ympäristökestävän toimintaympäristön tämän päivän ja huomisen globaaleille organisaatioille”, Eyjólfur Magnús Kristinsson sanoo.

Lisätietoa:
Gisli Kr.
kaupallinen johtaja, atNorth AB
Puh. +354 618 7000
gisli.kr@atnorth.com

Atte Kekkonen
maajohtaja, Advania Finland Oy
Puh. +358 40 505 5020
atte.kekkonen@advania.com