Netprofile 7.2.2023 11:14

atNorth avaa uuden 15 megawatin datakeskuksen Espooseen

atNorth vahvistaa asemaansa Pohjoismaiden johtavana datakeskusoperaattorina avaamalla Espooseen kolmannen datakeskuksensa Suomessa. Yhtiön Suomen myyntijohtajaksi nimitetty Pekka Järveläinen on yksi datakeskusten energiatehokkuuden parantamisen pioneereista.

atNorth_datakeskus_havainnekuva

Pohjoismaisen konesali-, suurteholaskenta- ja tekoälypalvelujen tarjoaja atNorthin kasvu kiihtyy. Tammikuussa yhtiö tiedotti ostaneensa Advanialta kaksi datakeskusta Suomessa, ja nyt atNorth on ostanut tilat kolmatta Suomen datakeskustaan varten kiinteistösijoitusyhtiö Tallbergilta. Espoon Sinimäentiellä sijaitseviin tiloihin rakennetaan uusinta tekniikkaa edustava datakeskus, joka tukee yhtiön kasvutavoitteita ja vastaa kasvavaan suurteholaskentakapasiteetin kysyntään.

Kapasiteetiltaan 15 megawatin datakeskus valmistuu Espooseen vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä. atNorth panostaa vahvasti kestävään kehitykseen ja sen datakeskukset noudattavat kiertotalouden periaatteita. Lämmön talteenottojärjestelmän avulla uuden datakeskuksen synnyttämä hukkalämpö syötetään pääkaupunkiseudun kaukolämpöverkkoon. 

“Yhä useammat organisaatiot haluavat siirtää IT-työkuormiaan Pohjoismaihin, ja kolmas datakeskuksemme Suomessa vahvistaa jalansijaamme alueella entisestään. Haluamme kasvattaa kestävien ja tehokkaiden palveluidemme tarjontaa ja olla paras kumppani päästöjen vähentämiseen nyt ja tulevaisuudessa“, sanoo atNorthin toimitusjohtaja Eyjólfur Magnús Kristinsson.

Suomi on datakeskustoimijan näkökulmasta huippukiinnostava markkina

atNorthin Suomen myyntijohtajaksi nimitetyn Pekka Järveläisen mukaan uusiutuvan energian hyvä saatavuus, kehittynyt tietoliikenneverkko, turvallinen yhteiskunta ja viileä ilmasto tekevät Suomesta houkuttelevan investointikohteen datakeskustoimijoille. Asiakkaiden tarve luotettaville, tehokkaille ja ilmastoystävällisille konesalipalveluille kasvaa globaalisti. Siksi atNorth näkee Suomen erittäin potentiaalisena kasvumarkkinana. Maan houkuttelevuutta lisäävät myös sen sijainti Euroopan ja Aasian välissä ja Far North -merikaapelin myötä entisestään paranevat tietoliikenneyhteydet.

Pekka Järveläinen
Kuva: Pekka Järveläinen, atNorthin Suomen myyntijohtaja 

Järveläinen on datakeskus- ja pilvipalvelualan konkari, joka tuo atNorthille vahvaa suomalaista IT- ja tietoliikennealan osaamista. Hän on yksi Suomen datakeskusjärjestön perustajista. Suomen kansallisen standardointityöryhmän puheenjohtajana hän oli avainroolissa viemässä energian uudelleenkäytön vaatimusta (Energy Reuse Factor, ERF) osaksi datakeskustoiminnan kansainvälistä ISO-standardia. Järveläinen on työskennellyt urallaan myös valokuitu- ja laajakaistayhteyksien kehittämistehtävissä Telialla ja IT-ulkoistuksien parissa CGI:llä. 

“On kunnia päästä johtamaan Suomen kasvua yhtiössä, joka kehittää tosissaan kestäviä ja nykyajan tarpeet täyttäviä datakeskuksia”, Järveläinen sanoo. “Taustani, työkokemukseni ja intohimoni kestävän kehityksen edistämiseen istuvat täydellisesti atNorthin missioon. Pystymme tuomaan uusia, kilpailukykyisiä vaihtoehtoja niin yrityksille, IT-palveluntarjoajille kuin globaaleille kasvuyhtiöille – on hienoa päästä disruptoimaan suomalaista datakeskusmarkkinaa!”

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:
Liisa Yli-Ojanperä
Netprofile Finland Oy
0407413463
liisa@netprofile.fi

Tietoa atNorthista

atNorth on Pohjoismaiden johtava datakeskuspalveluyhtiö, joka tarjoaa kestäviä, kustannustehokkaita ja skaalautuvia konesali- ja suurteholaskennan palveluita Islannissa, Ruotsissa ja Suomessa. Yhtiö hallinnoi viittä datakeskusta strategisesti tärkeillä sijainneilla Pohjoismaissa, ja kuudes keskus avautuu Islannin Akureyrissä vuoden 2023 toisella neljänneksellä.

Kestävyys on atNorthin toiminnan ytimessä, ja sen datakeskukset toimivat 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla ja tukevat kiertotalouden periaatteita. Kaikissa atNorthin datakeskuksissa innovatiivinen suunnittelu, energiatehokkuus ja älyratkaisut mahdollistavat pitkäikäisen infran ja joustavan käyttöönoton. Räätälöidyt ratkaisut mahdollistavat yrityksille tehokkaan, kustannusoptimoidun vaihtoehdon datankäsittelyn työkuormien laskentaan, simulointiin, kouluttamiseen ja visualisointiin.

atNorthin pääkonttori sijaitsee Islannin Reykjavikissa ja yhtiöön luottavat alansa johtavat organisaatiot kaikkein kriittisimpien työkuormiensa hallinnoinnissa. Yhtiö perustettiin vuonna 2009 ja se siirtyi Partners Groupin omistukseen vuonna 2022. Lisätietoa atNorthista löydät osoitteesta atNorth.com tai seuraamalla atNorthia LinkedInissä, Facebookissa tai Twitterissä.