Netprofile 3.4.2024 14:41

Kansainvälinen ohjelmistoyhtiöihin erikoistunut pääomasijoittaja Accel-KKR tekee enemmistösijoituksen Aicoon

Uusi enemmistösijoitus vauhdittaa Aicon kasvua ensivaiheessa Euroopassa. Juuri Partners jatkaa merkittävänä vähemmistösijoittajana Aicossa. 

Helsinki, Lontoo & Menlo Park, CA – 3 huhtikuu 2024 – Maailmanlaajuinen teknologiayrityksiin keskittynyt sijoitusyhtiö Accel-KKR on tänään julkistanut enemmistösijoituksen Aico Groupiin ("Aico"), joka tarjoaa taloushallinnon kauden katkojen automaatioprosessin ohjelmistoalustan suurille yrityksille. Sijoituksen myötä Accel-KKR tulee Aicon nykyisen sijoittajan Juuri Partnersin rinnalle tukemaan Aicon kasvua. 

Uuden sijoituksen avulla Aico pyrkii nopeuttamaan kasvuaan ​​kaikkialla Euroopassa, erityisesti DACH-alueella, sekä jatkamaan ohjelmistoalustansa kehittämistä ja vahvistamista. Aicon asiakkaita ovat johtavat eurooppalaiset ​​suuryritykset, kuten AkzoNobel, International Airlines Group (IAG), Syngenta, Outokumpu, SKF ja useat muut Fortune 500 -listalla olevat yritykset. 

FSN Modern Finance Forumin mukaan vain 11 % yrityksistä on transformoinut taloushallinnon raportointiprosessinsa kokonaisuudessaan. Vaikka suuryritysten taloushallinnon prosessit ovat erittäin monimutkaisia ja edellyttävät tyypillisesti satojen tuhansien asiakirjojen käsittelemisestä vuosittain, monilla talousosastoilla on alhainen automaatioaste ja kauden katkojen sulkemisprosessit nojautuvat tehottomiin toisiinsa liittymättömiin laskentataulukoihin. Tämä johtaa kiireiseen, tehottomaan ja virhealttiiseen työskentelytapaan kuukausittain kausien sulkemiseksi. 

Aicon koko prosessin kattava SaaS-palveluna tarjottu ohjelmistoalusta käsittelee erittäin monimutkaisia, useissa eri toiminnanohjausjärjestelmässä olevia taloushallinnon konfiguraatioita helposti hallittavasti. Aico erottuu muista kilpailijoista erityisesti muokattavuuden ansiosta, mikä tekee Aicon alustasta erittäin mukautuvan sen asiakkaiden monimutkaisiin ympäristöihin ja tarpeisiin sekä käyttäjäystävällisen yhden alustan käyttöliittymän ansiosta. Keskeisintä Aicon kilpailukyvyn kannalta on kuitenkin sen ainutlaatuinen ominaisuus pystyä tallentamaan ja vastaanottamaan tietoja reaaliaikaisesti useista eri toiminnanohjausjärjestelmistä yhden käyttöliittymän kautta. Tämä tarkoittaa, että asiakasyritykset voivat sulkea kaudet nopeammin ja virheettömämmin. Lisäksi taloushallinnon tiimit saavat enemmän läpinäkyvyyttä ja kontrollia työnkuluissaan, jolloin heillä on aikaa keskittyä strategisempaan ja suurempaa lisäarvoa tuottavaan työhön. 

”Olemme tehneet Juuri Partnersin kanssa pitkän matkan pääosin Suomen kotimarkkinoille keskittyneestä liiketoiminnasta aidosti kansainväliseksi SaaS-yritykseksi. Olen kovasti arvostanut sitä systemaattista, käytännönläheistä, avointa ja rakentavaa yhteistyötä, mitä meillä on ollut Juuren tiimin kanssa. Olen todella innoissani saadessani Accel-KKR:n syvällisen kansainvälisen ohjelmistoliiketoiminnan kokemuksen johtoryhmämme työskentelyn tueksi. Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet kaksi kokenutta kasvusijoittajaa tukemaan meitä matkallamme entistä merkittävämmäksi toimijaksi taloushallinnon kauden katkojen automaatiomarkkinoilla”, sanoo Aico Groupin toimitusjohtaja Marko Voutilainen

"Aicolla on todella hyvä momentum taloushallinnon kauden katkojen automaatiomarkkinoilla, ja se on voittanut vaikuttavia asiakkuuksia", sanoi Maurice Hernandez, Accel-KKR:n toimitusjohtaja. 

”Sen erottautuvat teknologiaratkaisut ovat kriittisiä taloushallinnon tiimeille record-to-report -segmentissä. Arvostamme luottamusta, jota Aico ja Juuri Partners ovat osoittaneet meihin kumppaneina, ja odotamme innolla, että saamme tuoda Accel-KKR:n kattavan kokemuksen ohjelmistoliiketoiminnasta ja kansainvälisen kasvun tekemisestä, jotta Aicon kasvu voidaan viedä seuraavalle tasolle", hän jatkaa. 

Juuri Partners sijoitti alun perin Aicoon vuonna 2016. Viime vuosina se on tukenut Aicon laajentumista ja kasvua kaikkialle Euroopassa, mukaan lukien Iso-Britannia ja Saksa. Juuri Partnersin omistusaikana Aico on rakentanut markkinoiden parhaan tuotteen, vahvan kansainvälisen jalanjäljen, ja se on kasvattanut ARR-liikevaihtoaan lähes kymmenkertaiseksi. 

 ”Aicon kauden katkojen automaatio-ohjelmistoalusta on erittäin kilpailukykyinen maailmanlaajuisilla markkinoilla. Asiakaspalaute on ollut alusta alkaen erittäin positiivista. Muutaman viime vuoden aikana olemme käyttäneet paljon aikaa löytääksemme parhaan mahdollisen kumppanin Aicon täyden potentiaalin saavuttamiseksi. Olemme erittäin innoissamme, että voimme jatkossa tukea Accel-KKR:n kanssa Aicon kasvutaivalta. Jo ensimmäisistä tapaamisista AKKR:n kanssa meillä oli vahva yhteinen käsitys siitä, miten voimme yhdessä kiihdyttää arvonluontia Aicon asiakkaille ja muille sidosryhmille”, Juuri Partnersin partneri Tapani Varjas toteaa. Juuri Partners ja Aicon johtoryhmä jatkavat merkittävinä vähemmistöomistajina Accel-KKR:n rinnalla. 

Vuonna 2023 Aicon alustasta kerätyt tiedot osoittivat, että tyypillinen suuren asiakkaan taloushallinnon tiimi käsittelee Aicolla 500 000 dokumenttia vuodessa, mikä säästää yli 6 000 tuntia työaikaa. Lisäksi Aico estää tuhansia virheitä kauden katkojen yhteydessä. Aico havaitsi myös, että kirjanpitotiimien on tuotettava 2–3 kertaa enemmän dokumentteja marras- ja joulukuussa kuin muina kuukausina, mikä korostaa Aicon ohjelmistoalustan keskeisten moduulien (closing task manager, account reconciliations, intercompany invoicing and journal entries) tuomia merkittäviä hyötyjä. 

Mediakitti ja lisäkuvat 

Tietoja Aico Groupista: 

Aico on edistynyt taloushallinnon kauden katkojen automaatioalusta suuryrityksille. Aico auttaa yrityksiä hallitsemaan kiireisiä sulkemisprosessejaan, vahvistaen taloustiimejä ja vapauttaen aikaa muihin tärkeisiin toimintoihin. Sen asiakkaat, mukaan lukien johtavat eurooppalaiset yritykset, saavuttavat korkeatasoisen prosessien automatisoinnin ja standardoinnin, nopeamman kuukauden lopun talousraportoinnin sekä vaatimustenmukaisuuden ja tietojen tarkkuuden. Vuonna 2019 Espooseen perustetulla Aicolla on toimistot Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Latviassa. Lisätietoja on osoitteessa www.aico.ai.

Tietoja Juuri Partnersista:  

Juuri Partners hallinnoi yhteensä noin 200 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja Juuri Rahasto I Ky:tä ja Juuri Rahasto II Ky:tä, jotka rahoittavat vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen omistajuus, liiketoiminnan tuki sekä rahoitus. Rahastojen sijoittajapohja muodostuu sekä suomalaisesta että kansainvälisestä institutionaalisesta sijoittajakunnasta. Lisätietoja on osoitteessa www.juuripartners.fi

Tietoja Accel-KKR:sta:   

Accel-KKR on teknologiapainotteinen pääomasijoittaja, joka hallinnoi yhteensä noin 19 miljardin dollarin pääomasijoitusrahastoja. Yritys keskittyy ohjelmisto- ja teknologiapohjaisiin yrityksiin, jotka ovat valmiita liikevaihdon ja kannattavuuden kasvuun. Accel-KKR:n sijoitusstrategian ytimessä on vahvojen kumppanuuksien rakentamiseen kohdeyritysten johtoryhmien kanssa ja keskittyminen arvonluomiseen johtoryhmien rinnalla hyödyntämällä Accel-KKR-verkoston kautta saatavilla olevia merkittäviä resursseja. Accel-KKR keskittyy keskisuuriin yrityksiin ja tarjoaa laajan valikoiman pääomaratkaisuja, mukaan lukien buyout-pääomaa, vähemmistön kasvusijoituksia ja velkasijoitusvaihtoehtoja. Accel-KKR:n pääkonttori on Menlo Parkissa Kaliforniassa sekä toimistot Atlantassa ja Lontoossa. Lisätietoja on osoitteessa accel-kkr.com.  

 
Mediakontaktit:  

Juuri Partners: Tapani Varjas, Partner, Juuri Partners, +358 40 555 5758, tapani.varjas@juuripartners.fi

Accel-KKR: Todd Fogarty, Kekst CNC, Partner, +1 917 992 1170, todd.fogarty@kekstcnc.com

Aico: Marko Voutilainen, CEO, Aico Group, +358 40 843 3290, marko.voutilainen@aico.ai