Sara Järvinen 3.12.2019 10:50

Mitä 3 kuukautta viestintätoimistoelämää on opettanut

IMG_1491“Sara, haluaisitko soittaa tälle toimittajalle ja kysyä, kiinnostaisiko häntä haastatella Charity Wanjikua, joka on tulossa Suomeen?” Ensimmäinen ajatukseni oli: iik, olen todella jäinen puhelimessa. 

Aloitin Netprofilen historian ensimmäisenä harjoittelijana elokuun puolivälissä ja harjoitteluni jatkuu aina joulukuun loppuun asti. Sukellus viestintätoimistomaailmaan on ollut jännittävä, ja huomaan miten asiantuntijuuteni on kasvanut. Uskallan ottaa kantaa toimistolla tapahtuvaan keskusteluun ja tarjota omaa mielipidettäni. Koen, että mielipiteeni otetaan huomioon ja minulta myös kysytään kommentteja yhteisiin projekteihimme. 

Harjoitteluni alussa sovimme harjoitteluani ohjaavien työntekijöiden kanssa 10 oppitunnin perehdytyksen viestintätoimiston arjen osa-alueista. Työkaverini siis kouluttivat minulle erilaisia tehtäviä aina tekstilajien kirjoittamisesta vaikuttajamarkkinointiin. Nämä kymmenen oppituntia opettivat minulle paljon alasta, mutta mahdollistivat myös helpon tavan tutustua työkavereihini. 

Itsevarmuuteni viestijänä kasvaa jatkuvasti. Alussa opittavaa oli niin paljon, että tarkistin monta kertaa toiminko oikein. Nyt opit ovat muodostuneet rutiineiksi, ja samalla uutta tietoa rakentuu vanhan päälle. Varmuus osaamisesta kasvaa siis sitä mukaa, kun pääsen kokeilemaan ja toteuttamaan erilaisia tehtäviä. 

Palautteella on myös suuri merkitys itsevarmuuden kasvamisessa. Koen, että työkavereiden tuki ja positiivinen palaute ovat edesauttaneet oppimistani. Positiivinen palaute myös tukee TTL:n mukaan ihmisen työidentiteettiä.

Matkalla kohti asiantuntijuutta

Toki on asioita, joissa minun on kehityttävä vielä. Pohdin toisinaan esimerkiksi, kuinka paljon on sopivaa käyttää aikaa yksittäisen työtehtävän hoitamiseen – oli sitten kyse kuvan etsimisestä tai sopivan somecopyn kirjoittamisesta. Haluan myös kehittyä entisestään kirjoittajana ja maagisena viestintäkampanjoiden suunnittelijana!

Kun vertaan Netprofilea aiempiin työpaikkoihini, huomaan, että työyhteisö on rennompi ja huolehtii jokaisen hyvinvoinnista. Voin tehdä töitä siellä, missä sen parhaaksi koen ja olla etäyhteydessä työkavereihini. Viikkoni suosikkikohdat ovat maanantaiaamun viikkopalaveri ja joka toinen viikko järjestettävä Netprofile Academy. Viikkopalaverissa syömme yhdessä aamiaista, vaihdamme kuulumisia ja keskustelemme viikon tulevista tapahtumista ja työtehtävistä. Academy taas on koulutustilaisuus, jossa koko toimisto oppii uutta yhdessä. 

Suosikkiprojektini toistaiseksi on ollut Women in Tech Forum -tapahtumaan liittyvä mediakontaktointi. Pääsin projektiin mukaan heti alusta alkaen ja hoidin yhdessä tiimin kanssa mediasuhteita. Laadin medialistoja, kirjoitin mediakutsuja ja soitin toimittajille mediapitchejä. Charity Wanjikun mediapitchitkin tuli lopulta hoidettua kunnialla kotiin, eikä lainkaan jäisesti. 

Kokemus harjoittelusta on siis varsin positiivinen. Jopa niin positiivinen, että päätimme toimiston porukan kanssa jatkaa yhteiseloa vuodenvaihteen jälkeen, jolloin siirryn vakikalustoon!