Christina Forsgård 21.1.2022 14:37 3 min read

Kurkkaa mikä työelämään tutustumisessa yllätti TET-harjoittelija Julian

Kaksi viikkoa sitten meillä aloitti historiamme ensimmäinen TET-harjoittelija Julia, joka käy Normaalilyseon peruskoulun ysiluokkaa. Pian Julialla on edessä lukioon hakeminen ja oman tulevaisuuden ammatin mietintä. Viestintä kiinnostaa, joten halusimme tarjota Julialle mahdollisuuden tutustua taustaltaan erilaisiin viestintäammattilaisiin ja työtehtäviin, joita viestintätoimistossa tehdään. Havahduimme myös myönteisesti siihen, että verraten pienessä työyhteisössämme työskentelee nyt Julian myötä ihmisiä viideltä eri vuosikymmeneltä.

 

Avoin mieli uuden oppimiseen

Olen kirjoittamisesta ja viestinnästä kiinnostunut rauhallinen, mutta ahkera työntekijä. Olen havainnut, että minulle kirjoittaminen on paras tapa käsitellä ajatuksiani vaikeissakin tilanteissa. Tämä kirjoittamisen positiivinen vaikutus on saanut minut miettimään kirjoittamiseen pohjautuvaa ammattia.

Kahden viikon aikana olen päässyt seuraamaan viestintätoimiston arkea. Olen saanut avustaa erilaisissa tehtävissä ja keskustella viestintäammattilaisten kanssa heidän työtehtävistään ja työpäivistään. Harjoittelun aikana olen tutustunut erilaisiin työmahdollisuuksiin viestinnän parissa sekä saanut suuntaa tulevaisuuden päätöksille.

Käytän monia erilaisia medioita vapaa-ajallani. Lisäksi olen huomannut, että aika teknologian äärellä on moninkertaistunut, kun monet koulutyöt tehdään tietokoneella. Minusta on hienoa, kuinka paljon teknologia on muuttanut yhteiskuntaa. Minua kiinnostaakin nähdä, miten teknologia tulee jatkossakin muuttamaan ympäröivää maailmaa. Erityisesti sosiaalisessa mediassa ja teknologiassa minua kiinnostavat eniten erilaiset ihmisten jakamat mielipiteet, kokemukset ja näkemykset. Pidän myös siitä, miten helppoa kommunikointi on teknologian avulla.

Olen viihtynyt hyvin Netprofilella. Olen tavannut mahtavia ihmisiä ja päässyt auttamaan assistenttia hänen työtehtävissään. Koin jo parin päivän jälkeen oppineeni paljon uutta työelämästä ja yritystoiminnasta. TET-harjoittelun aikana olen päässyt perehtymään syvemmin viestintätoimiston toimintaan, vaikka se tosin onkin normaalista poikkeavaa koronatilanteen vuoksi.

Toimiston ilmapiiriä kuvailisin rennoksi ja hyväntuuliseksi. Kaikki tekevät ahkerasti töitä ja toimistolla on rauhallinen tunnelma. Toki viestintätoimistolla, kun ollaan, niin valtaosa henkilökunnasta pörrää vain tietokoneen ääressä ja ainoa ääni, minkä kuulen, on näppäimien hiljainen kopina.

Ajatukseni viestintätoimiston toiminnasta oli ennen TET-harjoittelua aivan toisenlainen kuin nyt. Olen yllättynyt siitä, kuinka mukavat oltavat työpaikalla voikaan olla. Vaikka kuulen jatkuvasti vanhempieni kertovan töistään, on TET-harjoittelu kokemus viestintätoimistolla opettanut valtavasti enemmän.

Olen tuntenut työnteon olleen opettavaista ja monipuolista. Ainoa huoli, jonka tunsin, oli aikaiset herätykset, joita kokee toki koulussakin. Kun palaan normaaliin arkeen, tulen varmasti ikävöimään suuresti kokemustani täällä. Olen nauttinut TET-harjoittelusta paljon. Tunsin oloni tervetulleeksi heti saapuessani toimistolle, ja tunne on vain vahvistunut päivien aikana. Yhteishenki on todella vahva ja työyhteisön yhteiset juttuhetket ovat aina hauskoja.

- Julia

Me olemme erittäin otettuja ja iloisia siitä, että Julia on viihtynyt ja saanut myönteisiä kokemuksia työelämästä kanssamme.