Pauliina Ihalainen 19.7.2021 15:26

Kurkistus somespesialistin työpäivään

Oletko miettinyt, millainen on viestintätoimistossa työskentelevän somespesialistin työpäivä? Minäpä kerron. 

 Etätyöaikana meillä on ollut joka aamu yhteinen aamukahvihetki, jota ei kyllä voita mikään. Hassun hauskoja juttuja heti aamusta, ai että! Siitä on aina hyvä lähteä aloittamaan päivän askareita. 

Aamutuimaan tapanani on lukea sähköpostit, Slack-viestit ja muut omaa työtäni koskevat viestit. Tämän jälkeen pyrin hoitamaan aina päivän tärkeimmät ja akuuteimmat tehtävät, kuten esimerkiksi somekanavien orgaaniset postaukset, copyjen kirjoitukset tai kampanjoiden startit. 

Monella asiakkaallani on käytössä somekalenteri, jota yhdessä asiakkaan ja tiimini kanssa ylläpidämme. Niistä tarkistan, mitä millekin päivälle postaan tai minkä kampanjan milloinkin käynnistän. Jokaiseen työpäivään kuuluu tietysti myös yhteydenpito asiakkaisiin eri viestintäkanavilla.  

Useimpiin työpäiviini kuuluu myös suunnittelupalavereita, tarjousten tekoa sekä lyhyempiä statuspalavereita tiimin kanssa.   

Kullakin asiakkaalla on omat tavoitteensa ja oma tyylinsä somessa. Niiden tunteminen on työssäni tärkeää. 

Ei pidä unohtaa lounastaukoa! Päivän kohokohta on toimistoporukan yhteinen lounas Kauppahallin terassilla, silloin kun se on mahdollista. Toki, sattuneesta syystä, lounaita on tullut syötyä yksin aika monta kertaa etätyöpisteellä viimeisen vuoden aikana. 

Joskus lounaan yhteyteen saattaa liittyä myös jätskireissu, pitäähän toimiston pakastimessa olla kesäherkkuja! ☀️🍦

Iltapäivän ohjelmaani kuuluu monesti kohdennettujen somekampanjoiden seurantaa ja optimointia. Ei näet riitä, että rakennan ja käynnistän kampanjoita, vaan seurailen jatkuvasti miten ne toimivat ja teen tarvittaessa muutoksia. Samalla saatan vähän myös puutarhuroida, eli tarkkailla, mitä asiakkaasta somessa puhutaan ja tykkäillä tai reagoida muutoin. 

Somespesialistin työssä mansikkana kermakakun päällä on ehdottomasti somekampanjoiden raportointi. Tässä on tilaisuus loistaa oman elämänsä analytiikkavelhona. On kiva päästä raportoimaan asiakkaille oman työn tuloksista ja samalla oppia itse joka kerta lisää. 

Miltä tällainen työpäivä vaikuttaa? Tsekkaa avoinna oleva somespesialistin paikkamme tästä ja tule osaksi huipputiimiämme!