Maisa Enqvist 9.6.2023 9:08

Kolme kevyttä videoideaa B2B-yrityksen kesäsomeen

Kesällä B2B-yleisölle kohdennettua mainontaa pyörii somekanavissa yleensä normaalia vähemmän. Fiksu mainostaja hyödyntää tilanteen ja ottaa mainostilan haltuun. Ostopäätökset voivat antaa odottaa itseään lomien jälkeiseen aikaan, mutta esimerkiksi brändimielikuvan rakentamiseen ja näkyvyyden havitteluun kesä on mitä oivallisinta aikaa.

Video on nykyisin kiinteä osa useiden sosiaalisessa mediassa operoivien markkinoijien keinovalikoimaa – ja myös erinomainen formaatti nimenomaan silmäparien tavoittamiseen.

Onko videon tekeminen vaikeaa? Tarvitaanko siihen esiintyjiä, ohjaaja, kuvaaja, leikkaaja, käsikirjoitus ja raskas editointiohjelmisto?

Hyvä uutinen on se, että videon saa aikaan myös varsin kevyellä tuotannolla. Alla tarjoan vapaasti käytettäväksesi kolme helposti toteutettavaa ideaa sinulle, joka haluaisit hyödyntää videota, muttet keksi mihin.  

GMP_U2F2ZUdNQVgwMQ==

1. Suositun tekstisisällön muuttaminen videoksi

Onko teillä suosittu ladattava opas, raportti, webinaari, referenssi, artikkeli tai blogiteksti? Sen keskeiset opit on kohtalaisen helppo summata kevyen animaation muotoon. Suosiota herättänyt aihe pääsee kohderyhmän silmille kustannustehokkaasti, ja videota katselleille henkilöille voi myöhemmin kohdentaa muuta mainontaa. 


2. Tuoreen sisällön markkinointivideo


Oletteko juuri julkaisseet jotain uutta? Tiedottaneet uusista tuulista? Avanneet ilmoittautumisen syksyn webinaariinne? Video on mainio tapa herättää yleisön kiinnostus ja levittää tietoa kaikesta uudesta ja jännittävästä. Somessa videomainonnan yhteyteen saa aina lisättyä linkin, joka ohjaa yleisöä eteenpäin verkkosivuillenne lukemaan aiheesta lisää.

3. Video tuotteen käytöstä tai käyttöönotosta

B2B-ympäristössä tuotteet ja palvelut eivät aina ole aivan yksiselitteisiä. Liikkuva kuva on mainio tapa kasvattaa asiakkaiden ymmärrystä oman tuotteen moninaisista mahdollisuuksista ja tehokkaimmista käyttötavoista. Animoitua videota voi elävöittää selostuksella ja tekstityksellä, jotka auttavat kokonaisuuden kirkastamisessa entisestään.

Kun lähdemateriaali ja animointiohjelmisto ovat valmiina olemassa, noin minuutin mittainen somevideo tulee julkaisuvalmiiksi parhaimmillaan noin yhden työpäivän panostuksella. Mikäli itseltäsi ei löydy tarvittavaa ohjelmistoa tai osaamista sen käyttöön, tutustu kernaasti tarjoamiimme videopalveluihin ja ota yhteyttä, niin me autamme!