Toni Stubin 26.5.2016 8:51

Käykö teillä käteinen? Hollantilainen kahvila kelpuuttaa vain kortin

IMG_9118.jpg

Kultaisella 80-luvulla nuoriso avasi uusia näkökulmia reilaamalla (nuoremmille selitykseksi: matkaamalla junalla ympäri Eurooppaa). Itsekin nukuin junien käytävillä ja hostelleissa eri puolilla kotimaanosaamme, mutta Hollanti jäi näillä matkoilla väliin. Olikin siis korkea aika korjata tämä puute!

Tulin Amsterdamiin osana Netprofilen (kiitos Juha ja Christina!) järjestämää koulutuskiertuetta. Jokainen työntekijä saa kerran vuodessa valita matkan haluamaansa tilaisuuteen uusien vaikutteiden saamiseksi. Ei paha.

Interrail-perinteitä kunnioittaakseni valitsin majapaikakseni kanaalin varrella kelluvan veneen. Tämä on muuten suositeltava tapa välttää hotellikuolema! Vanhoista ajoista muistutti myös se, että majoituksen maksuksi kelpasi vain käteinen.

Muualla sitten tuleekin nykyaika vastaan. Taksinkuljettaja otti luottokorttimaksun vastaan älypuhelimeen kiinnitetyllä iZettle-laitteella, ja naputtelen tätä tekstiä kahvilassa, joka ei ota ollenkaan vastaan käteistä rahaa.

Kahvilassa on muutenkin satsattu nykymaailman tapoihin tehdä työtä – saatavilla on useita pistorasioita ja USB-liittimiä asiakkaiden käyttöön. Useimmilla kahvittelijoilla olikin läppäri esillä. Näin niin kuin kalliolaisille vinkiksi.

Se Seuraava Netti

Taksilla ajelun ja kahviloissa istuskelun lisäksi osallistun reissuni aikana massiiviseen The Next Web -tapahtumaan, jossa Facebookin, Googlen ja Hyperloopin kaltaiset yritykset kertovat, millaista tulevaisuutta teknologia meille rakentaa.

Kaksipäiväisen konferenssin teemoja ovat digitaalinen innovaatio, kasvun kiihdyttäminen, disruptiiviset koneet, yritystoiminta, joukkoistaminen, design, uudenlaiset rahoitusratkaisut sekä tulevaisuuden rakentaminen. Suurin vaikeus on valita toinen toistaan kiinnostavammista puheenvuoroista ne, jotka kannattaa mennä kuuntelemaan.

Tämä on ehdottomasti tilaisuus, johon toivoisi myös suomalaisten tiedotusvälineiden ja yritysten edustajien osallistuvan sankoin joukoin. Tällaista määrää teknologiavaikuttajia kokoontuu harvoin yhteen paikkaan.

Onneksi ainakin yksi kotimaan edustaja löytyy tilaisuudesta, sillä F-Securen Mikko Hyppönen tulee avajaispäivänä lavalle kertomaan kyberturvallisuuden muutoksista. Toivottavasti konferenssialueella tulee vastaan muitakin tuttuja suomalaiskasvoja.

Myös Netprofilen kansainvälisiä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita on mukavasti mukana tilaisuudessa. Puheenvuoroja pitävät niin Hubspotin, Canaryn, TomTomin kuin Amazoninkin johtohenkilöt. Tällä porukalla on helppo pysytellä kehityksen etujoukoissa!

Tilaa Netprofilen uutiskirje!