Maisa Enqvist 1.6.2023 13:30

Intohimona design ja teknologia – Tutustu Villeen

Hiljattain helsinkiläistyneen tamperelaisen Villen taskusta ei valitettavasti löydy Tapolan mustaa, vaan sen sijaan tietojenkäsittelyn tradenomin paperit. Valmistumisensa jälkeen Ville on suunnitellut ja toteuttanut moderneja digitaalisia palveluita Web Designerina. Ennen teknologian pyörteisiin loikkaamista Ville työskenteli monelle tutulla Hennes & Mauritz -vaateketjulla. Siellä hän pääsi kehittämään visuaalista silmäänsä ja mieltymystään kauniiseen ja toimivaan muotoiluun.

"Visuaalisuus on kiinnostanut minua aina. Suorastaan rakastan sitä, kun asiat näyttävät hyvältä ja kaiken kukkuraksi vielä toimivat. Visuaalisuudessa minua kiehtoo se, että sen avulla voin auttaa ihmisiä pääsemään lähemmäs tavoitteitaan ja kohti uusia horisontteja”, Ville kertoo.

Netprofilella työskentelyssä Villeä innostaa mahdollisuus yhdistää oma intohimonsa eli visuaalisuus ja opiskeluala eli teknologia.  

"On huippua, että pääsen käyttämään luovuuttani ja visuaalista silmääni auttaakseni asiakkaita saavuttamaan teknologiaviestinnän tavoitteensa. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, uskon, että voimme tehdä maailmasta paremman paikan teknologian avulla. Olenkin aika ylpeä siitä, että pääsen antamaan oman luovan panokseni paremman maailman puolesta", Ville hehkuttaa.

"Viime aikoina olen päässyt työskentelemään tekoälyn kanssa ja tuottamaan aivan uudenlaisia visuja. Seuraan AI-työkalujen kehittymistä silmä kovana", hän kertoo.

Luurit päähän ja salille – tai imurin varteen

Villen intohimo visuaaliseen suunnitteluun on selkeästi nähtävissä hänen omissa projekteissaan, kuten itse suunnitelluissa julisteissa. Myös hyvien mainosten bongaaminen riemastuttaa Villeä arjessa.

Villen kiinnostus visuaaliseen maailmaan ei rajoitu pelkästään työhön, vaan hän nauttii myös tyylikkäästä sisustuksesta ja siisteydestä.  

"Tiskaaminen ei sentään kuulu lempipuuhiini, mutta esimerkiksi imurointi onkin sitten aivan toinen juttu", hän sanoo.

Ville käy myös aktiivisesti kuntosalilla, ja proteiinipitoisen ruoan laittaminen (erityisesti sen syöminen) on mieluisaa tekemistä. Vapaa-ajallaan hän kertoo pitävänsä erityisesti Photoshopilla kikkailusta ja musiikin kuuntelusta. Musiikkimaku yltää aina punk rockista metalliin ja 80-luvun purkkapopista vanhempaan jazz-musiikkiin, jota onkin mukava laittaa taustalle soimaan keskittymistä vaativissa tehtävissä.

Netprofile toivottaa Villen tervetulleeksi tiimiin ja odottaa innolla, mitä hän tuo mukanaan Netprofilen työkalupakkiin! 

Kaipaatko apua yrityksesi visuaalisten materiaalien tuotannossa, ota yhteyttä!