Essi Isomäki 24.10.2022 10:51

Insinöörien keskeltä viestintätoimistoon

Netprofilen sisältötiimiin liittyi lokakuussa myös Liisa Yli-Ojanperä, joka hyppää viestintäkonsultoinnin maailmaan suunnittelu- ja konsultointiyhtiö AFRYn viestinnästä. Liisa nauttii monimutkaisiin teknisiin aiheisiin perehtymisestä ja niiden pukemisesta kansantajuiseen ja kiinnostavaan muotoon – eri kanaviin ja eri kohderyhmille.

”Viestintä on parasta työtä, mitä voin kuvitella. Siinä pääsee käyttämään sopivassa suhteessa luovuutta, hoksottimia, oppimiskykyä, ihmistaitoja ja jämptiä projektinhallintaosaamista. Tässä työssä tulee joka päivä eteen uutta opittavaa ja mielenkiintoisia ihmisiä, tarinoita ja faktoja jaettavaksi”, Liisa kertoo.

Liisa on lähtöisin Etelä-Pohjanmaalta ja suorittanut yritysviestinnän maisteriopintonsa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Viestintäkokemusta hänellä on myös finanssi- ja media-aloilta. Viime vuodet hän on viettänyt mm. infran, vesihuollon, vastuullisuuden, teollisuuden, energian ja rakennusalan aiheiden parissa sekä yrityskauppojen ja brändiuudistusten pyörteissä. Teknologiassa häntä innostaa sen kyky muuttaa maailmaa paremmaksi. 

”Teknologialla on minulle enemmän väline- kuin itseisarvoa. Teknologiaa voidaan käyttää niin hyviin ja tarpeellisiin kuin haitallisiin ja turhanpäiväisiin tarkoituksiin – ihmiset ovat lopulta vastuussa tästäkin. Meidän pitäisi suunnata yhteiskuntien ja yritysten resurssit ratkaisuihin, jotka tuottavat sosiaalista ja yhteiskunnallista hyvää, lisäävät tasa-arvoa, koulutusta ja sivistystä sekä ehkäisevät ilmastonmuutosta ja luontokatoa”, Liisa sanoo.

Kokeileminen avartaa ja hauskaa voi pitää missä vain

Liisa on omien sanojensa mukaan helposti innostuvaa tyyppiä, jolla on loputonta uteliaisuutta muita ihmisiä kohtaan. Hän tykkää kokeilemisesta – hän on kokeillut mm. laskuvarjohyppyä, kuorolaulua, amerikkalaista jalkapalloa, suunnistusta, podcastin tekoa ja crossfitiä. Lapsuus ja nuoruus kuluivat pitkälti sellonsoiton ja pikaluistelun parissa. 

Liisa on asunut Englannissa, Ruotsissa ja Itävallassa ja matkustellut junalla ympäri Eurooppaa, yksin Meksikossa ja Siperian läpi junalla Pekingiin. Luonnonvesissä uinti on Liisan mielestä yksi parhaista tavoista virkistää ja rentouttaa mieltä.

”Uskon, ettei maailmassa ole montaakaan kolkkaa, missä en voisi viihtyä ja nauttia olostani. Nuorempana haaveilin hostellin perustamisesta autiolle saarelle, ja lapsuuden haaveammattini oli polkupyöräposteljooni. Nyt olen helsinkiläinen päivätyössä käyvä perheenäiti ja oikein tyytyväinen näinkin. Kun luottaa omaan kykyynsä sopeutua ja pitää hauskaa missä vain, elämä on helpompaa”, Liisa sanoo. 

Pysy kuulolla Netprofilen tuoreimmista uutisista ja tilaa uutiskirjeemme!