Christina Forsgård 25.11.2021 12:14

Ihmisten kanssa työskentelystä innostuva Heini on alanvaihtaja

Netprofilen tiimi on saanut jälleen uutta vahvistusta, kun iloinen Heini aloitti Netprofilella oppisopimusassistenttina. Heini on työskennellyt ennen tätä sosiaali- ja terveysalalla lähihoitajana kuuden vuoden ajan.


Usein muutosta edeltää prosessi – suurempi tai pienempi

Heini kertoo, että hyppy tuntemattomaan on vaatinut rohkeutta ja kykyä sietää epämukavuuden tunnetta.

“Oli vuosi 2018 kun oma prosessini muutoksen äärelle alkoi. Tuli tunne, että haluan vielä tehdä työkseni muutakin sekä oppia että kehittyä. Tänä syksynä keräsin viimein rohkeutta tehdäkseni päätöksen siitä, että haen uuttaa ammatillista suuntaa, vaikka pidinkin työstäni lähihoitajana”, Heini avaa.

Heini ryhtyi tuumasta toimeen ja haki oppisopimuspaikkaa. Koulupaikan saamisen jälkeen hänen oli löydettävä oppisopimuspaikka mahdollisimman pian, jotta opinnot voisi aloittaa jo marraskuussa.

“Kuulin ystävältäni, että Netprofilella kaivattaisiin assistenttia ja hän kannusti minua lähettämään ansioluetteloni heille. Kahden haastattelun jälkeen minun, ja toivon mukaan myös Netprofilen, voitoksi sain paikan. ”

Heinistä huokuu suuri motivaatio ja halu päästä kokeilemaan siipiään markkinoinnin- ja viestinnänalan tehtävissä. Heini on valmis työtehtäviin laidasta laitaan ja ihmisten parissa työskentely on hänelle tuttua.


Ihmiset on hyvä kohdata yksilöinä niin lähihoitajana kuin assistenttina

“Aikaisempi ammattini oli ihmisläheinen, ja siinä ihmisen kohtaaminen lempeästi ja arvostavasti oli kaiken a ja o. Huomasin nopeasti, että jaksaakseen lähihoitajan ammatissa on nähtävä hyvä huonossakin. Lähihoitajana olen nähnyt niin asiakkaiden ilot kuin surut. Opin kuuntelemaan ja näkemään ihmiset omina yksilöinä, en vain massana asiakkaina.”

Heini ajatteleekin, että juuri ihmisten kohtaaminen ja vuorovaikutustaidot ovat hänen valttikorttejaan assistentin työssä.

“Nyt kuluneen kuukauden aikana olen huomannut, että assistentin työssä on paljon samoja piirteitä kuin aikaisemmassa ammatissani vaikka työkulttuuri ja sanasto eroavatkin valtavasti toisistaan.”

Teknologia on Heinille tuttua jo edellisen ammatin kautta: hän pääsi hoito- ja ohjaustyön lisäksi tekemisiin uuden tietojärjestelmä Apotin kanssa. Uuteen tietojärjestelmään perehtyminen ja sen käytön ohjaaminen sai Heinin huomaamaan, että teknologian hyödyntäminen työvälineenä kasvoi lähelle sydäntä.

Netprofilen uutena assistenttina Heini odottaakin pääsevän perehtymään uusiin ja erilaisiin teknologisiin työvälineisiin. Tähän mennessä useat uudet ja erilaiset järjestelmät ovatkin tulleet tutuksi. Lisäksi Heini päässyt jo avustamaan H72-webinaarissa.


Uuden oppiminen jännittää

Uusien työtehtävien lisäksi Heini on erittäin innoissaan avoimesta ja kannustavasta vastaanotosta Netprofilella.

“Minut on otettu ihanalla tavalla vastaan, ja kaikki ovat olleet kannustavia oppisprosessini suhteen. “

Heini kertoo, että hän on aika ajoin aikamoinen jännittäjä, varsinkin näin uusien asioiden äärellä. Ensimmäisten viikkojen aikana Heinillä on mennyt aikaa uuden ammatti-identiteetin omaksumiseen ja terminologian sisäistämiseen. Seuraavan vuoden aikana Heinin tavoite on kasvaa pesunkestäväksi assistentiksi.

Assitentin työn ohella Heini yrittää pitää myös oman arkensa langat käsissään. Tällä hetkellä arki koostuukin liikunnasta, Peppi-koirasta, ystävieni ja perheen kanssa olemisesta. Sielunmaisemaltaan Heini kuvailee olevansa luova, käytännönläheinen ja jokseenkin filosofinen tyyppi.

Heini haluaa kannustaa myös muita alanvaihtoa harkitsevia tarttumaan rohkeasti muutokseen. Hän toteaa, ettei muutos tapahdu hetkessä oli kyse sitten elämäntaparemontista tai ammatin vaihdosta. Muutokseen tarvitaan kärsivällisyyttä, tahdonvoimaa ja jonkun verran itsevarmuutta.

“Huomaan, että tulen pohtineeksi mitä menneessä on tapahtunut ja mitä uutta on tapahtumassa. Vanhaa ja uutta käsiteltäessä pyrin pitämään sydämen lämpimänä. Olkoon siis lempeys ystäväni tämän uuden äärellä”, toteaa Heini.

 

Pysy kuulolla Netprofilen tuoreimmista uutisista ja tilaa uutiskirjeemme!

 

Kuva: Maija Koskinen