Netprofile 1.4.2021 14:25

20 x uutta katseltavaa ja kuunneltavaa – näitä suosittelemme!

Netprofilen virtuaalisilla aamukahveilla on joka aamu mukava puheensorina. Kertaamme porukalla miten edeltävänä yönä on nukuttu, mitä päivän otsikoissa on ja mitä kukakin on viime aikoina katsonut tai kuunnellut. Monet netprofilelaiset ovatkin löytäneet uutta katsottavaa aamukahvien suositteluista!

Keräsimme suosittelut yhteen listaan. Oletko jo tutustunut näihin?

Joni

 • Rakkaus & Anarkia, Netflix: "Tämä on sellainen mukava välipalaleipä, jossa on kieroutunutta täytettä!"

Pauliina

 • Le Bureau, Yle Areena: "Jos tykkäät ranskalaisista sarjoista, tulet tykkäämään tästä! Sarja kertoo Ranskan salaisen palvelun vakoojista, jotka työskentelevät peitetehtävässä kriisialueilla ja perustuu osittain entisten agenttien kokemuksiin."
Essi
 • The Eddy, Netflix: "Kannattaa katsoa, jos ikävöi pariisilaisten jazzklubien sykkivään syleilyyn. Ja jos ei jaksa katsoa, niin jo pelkkä soundtrack Spotifyssä auttaa."

Topi

 • It’s a Sin, HBO: "It's a Sin kertoo nuoruudesta, itsensä etsimisestä, elämänjanosta ja ystävyydestä 1980-luvun Lontoossa, jossa AIDS toi kuoleman osaksi aivan liian monen elämää. Erinomainen soundtrack!"
Ida
 • Paulin Pelivideot, Youtube: "Se on todella monipuolinen ja kiinnostava kanava, vaikka sillä ei nimensä vastaisesti ole juurikaan mitään tekemistä pelivideoiden kanssa. Omat suosikit kanavalta ovat olleet huijataan huijareita -videot, joissa useat epäonniset huijarit päätyvät saamaan rahan tai uuden puhelimen sijaan käsiinsä kosolti kuvia Paulin Saabista."

Christina

 • Kill Chain, HBO: "Olen vähän kaikkiruokainen ja dokumentteihin kallistuva. Suosittelen HBO:lta Kill Chain -dokkaria, jonka pääosassa suomalainen koodariguru Harri Hursti."

Janni

 • The Mandalorian, Disney+: "Kuka voisikaan vastustaa Baby Yodaa ja hänen kanssaan matkustavaa Mandoa. The Mandalorian onkin monen netprofilelaisen suosikki!"

Jenni

 • The Expanse, Amazon Prime: "The Expanse on Daniel Abrahamin and Ty Franckin kirjasarjaan perustuva, joka tarjoilee kutkuttavaa poliittista juonittelua ja avaruusalus Rocinanten miehistön arkea visuaalisesti huippunäyttävässä paketissa. Parhaiten kirjoitettua scifiä pitkään aikaan – hahmonkehityksellä on sarjassa valtava rooli ja ehkä siksi Rocinanten poppoosta tuleekin katsojalle läheinen."

Sara

 • Bernadette Banner, Youtube: "Bernadette tekee videoita, joissa hän ompelee yli 100 vuotta vanhoilla tekniikoilla ja kaavoilla. Aivan uskomattoman koukuttavaa sisältöä! Suosittelen myös videoita, joissa Bernadette kommentoi pukudraamojen vaatteiden todenmukaisuutta."

Aleksi

 • Eloonjääneet (The 100), Netflix: "Se pitää hyvin otteessaan ja sitä katsoessa ei tee mieli näprätä kännykkää vaan keskittyä siihen, mitä sarjassa tapahtuu. Hahmot tulevat nopeasti tutuiksi ja läheisiksi, ja kerronta on hyvää. Sarja on jännittävä, koukuttava ja välillä liikuttava."

Sanelma 

 • Hyvän historia ja Näkymättömät naiset -äänikirjat, BookBeat: "BookBeatissa tän vuoden puolella kuunnelluista kirjoista isoimman vaikutuksen ovat tehneet Rutger Bregmanin Hyvän historia ja Caroline Criado-Perezin Näkymättömät naiset."
 • Ivalo, Yle Areena: "Joku aika sitten katoin Areenasta Ivalon. Suomen Lappi on vaan tosi ihana."
 • Musta kuningatar, Netflix: "Katsoin alkuvuodesta Mustan kuningattaren, joka miellytti mua erityisesti visuaalisesti, valojen, värien, kuvakulmien ja puvustuksen osalta, jos vaikka tarinakin oli kyllä vetävä."

Ari

 • Helsinki from Above, YouTube (ja muut dronevideot): "Olen katsellut paljon Helsingissä dronella kuvattuja videoita kodin 100 tuuman valkokankaalta. YouTubesta löytyy rutkasti esim. haulla "drone helsinki". Siitä saa vähän uudenlaisen kuvakulman tuttuihin maisemiin."

Hanna-Maria

 • 1bike1world, YouTube: "Kanava dokumentoi maailman ympäri pyöräilevän Dean Nicholsonin seikkailuja löytökissa Nalan kanssa."

Juha

 • Rahapodi-podcast: "Jokohan tätä voisi kutsua klassikoksi? Vuosikausia tuotettu ja aiheeseensa nähden lähes käsittämättömän laajan suosion saavuttanut viikottainen podcast on tehnyt ja tekee paljon suomalaisten talousosaamisen nostamiseksi."
 • New York Times Daily -podcast. "Mun mielestä superkiinnostava ja hienosti tuotettu päivittäinen puolen tunnin katsaus aiheisiin, jotka ovat pinnalla USA:n markkinoilla. Post-Trump-aikana aihekirjoon mahtuu nyt paljon muutakin."

Judit

 • Wind of Change -podcast: "Työkaverini Essi onnistui koukuttamaan minut täysin Wind of Change -podcastiin! Suosittelen kaikille, joita kiinnostaa pehmeä valta, musiikki, kylmä sota ja se, oliko Scorpionsin hittibiisin takana oikeasti CIA."

Pau

 • Roy Anderssonin elokuvat, Yle Areena: "Yle Areenasta löytyy ruotsalaisauteurin Roy Anderssonin neljä pitkää elokuvaa ja ohjaajasta kertova dokumentti pääsiäispyhien iloksi. Jos lakoninen ilmaisu ja dialogi, pieteetillä rakennettu lavastus, nyrjähtänyt huumori ja lempeä, siloittelematon katse ihmiseen ja ihmisyyteen puhuttelevat, Andersson on oiva vaihtoehto vaikkapa leffa per lomapäivä periaatteella."

Maisa

 • Kuuleeko Pohjola? -podcast: "DNA Busineksen Kuuleeko Pohjola? -podcast on kiinnostava kurkistus Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron ja Islannin liike-elämään. Vieraskattaus on monipuolinen ja keskustelu imaisee mukaansa!"

Laura

 • BirdNET-sovellus: "Jos kevätlenkeillä kiinnostaa tunnistaa laulelevia lintuja, kannattaa ladata saksalaisen yliopiston tutkijoiden kehittämä BirdNET-appi! Sovellus on helppokäyttöinen ja se tunnistaa yli 3000 lintua niiden lauluäänen perusteella. Appi löytyy ilmaiseksi sovelluskaupoista. Suosittelen, hauskaa puuhaa!"
 • Atlantic Crossing, Yle Areena: "Atlantic Crossing on 1940-luvun alkuun sijoittuva, tositapahtumiin perustuva norjalainen draamasarja ja mun mielestä sekä vallan kiinnostava että viihdyttävä. Sarja kertoo monille tuntemattomaksi jääneen tarinan norjalaisesta kruununprinsessasta, josta tuli toisen maailmansodan aikana maailmanpolitiikkaan suuresti vaikuttanut hahmo."

Toni

 • Sunnuntailounas, C More/MTV: "Kotimaista tilannekomediaa, joka naurattaa aidosti eikä aiheuta lainkaan myötähäpeää."

Jiri

 • Kirjoja, leffoja ja museo: "Suosituksia riittää! Suosittelen lämpimästi Hararin kirjoja, Francois Truffautin Varastettuja suudelmia, Ingmar Bergmanin Mansikkapaikkaa ja Mark Rothko -huonetta Lontoon Tate Modernissa, kunhan sinne asti taas pääsee!"

Extrasuosituksena haluamme vinkata hakemaan meille somespesialistiksi (6.4. mennessä) tai sisällöntuottajaksi (18.4. mennessä). Hakuilmoitukset löydät alta.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

Kuva: Sara Järvinen