Netprofilen tiedotteet

Suomalaisyritykset yhdistävät voimansa bottiverkkojen vastaisessa taistelussa

Kirjoittanut Juha Frey | 3.5.2013 5:51

TIVIT on aloittanut uuden Data to Security (D2S) -ekosysteemiohjelman, jonka tavoitteena on kaupallistaa uudenlaisia tietoturvaratkaisuja bottiverkkoja vastaan. Bottiverkot ovat kauko-ohjattujen haittaohjelmien muodostamia verkkoja. Ne ovat tällä hetkellä Internetin nopeimmin kasvava tietoturvaongelma. Älypuhelinten yleistymisen myötä  tästä uhasta on tullut entistä kriittisempi myös mobiilin Internetin käyttäjille ja palveluntarjoajille.

Data to Security (D2S) –liiketoimintaekosysteemi perustuu TIVITin Future Internet -ohjelmassa tehtyyn yhteistyöhön ja ohjelmassa kehitettyihin tietoturvateknologioihin. D2S-hankkeen tavoitteena on synnyttää uutta liiketoimintaa tekemällä yhteistyötä data-analyysimenetelmien ja algoritmien kehittämisessä. Edistyneet tiedonlouhintateknologiat mahdollistavat uusia, entistä parempia tietoturvaratkaisuja eritoten bottiverkkojen vastaisessa taistelussa.

D2S-liiketoimintaekosysteemin muodostavat viisi suomalaista yritystä: Elisa, Exfo, F-Secure, Nokia Siemens Networks ja Stonesoft. Tällä konsortiolla voidaan luoda kattava järjestelmätason ratkaisu, joka yhdistää käyttäjälaitteiden ja verkon näkökulmat.

"On erittäin haastavaa pysyä ajan tasalla jatkuvasti muuttuvissa online-hyökkäyksissä. Siksi tarvitsemme laajaa yhteistyötä", F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo.

Ekosysteemihankkeen kestoksi on suunniteltu 28 kuukautta. Partneriyhtiöiden lisäksi hanketta rahoittaa Tekes.

Lisätietoa:

Jaakko Talvitie
johtaja, liiketoimintaekosysteemit
TIVIT
p. 045 133 9951
jaakko.talvitie (at) tivit.fi

Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy on ICT-alan strategisen huippuosaamisen keskittymä (SHOK). TIVIT luo tutkimuksen ja liiketoiminnan ekosysteemejä uuden osaamisen, liiketoiminnan ja työpaikkojen synnyttämiseksi. Toiminnan perustana ovat TIVITin omistavien yli 40 erikokoisen yrityksen, yliopiston ja julkisyhteisön määrittelemät strategiset tutkimusalueet. TIVIT kokoaa näiden alueiden hankkeita määrätietoisiksi tutkimusohjelmiksi, nostaa innovoinnin rimaa ja tavoitteita, vaikuttaa alan kansainvälisissä hankkeissa ja hakee toiminnalle vaikuttavuutta lisäävän kokonaisrahoituksen. Lisätietoa: www.tivit.fi.