Netprofilen tiedotteet

Pasi Niemi Nitorin uudeksi tutkimus- ja kehitysjohtajaksi

Kirjoittanut Netprofile | 18.9.2024 6:04

Digitaalisen insinööritoimiston Nitorin palveluksessa pitkän uran tehnyt Pasi Niemi on nimitetty yrityksen tutkimus- ja kehitysjohtajaksi. Uuteen tehtäväänsä Niemi siirtyi kesäkuussa 2024 yrityksen ympärivuorokautisia ylläpitopalveluita tarjoavan Nitor Caren johtajan roolista. Niemi jatkaa tytäryhtiön hallituksessa.

”Tutkimus- ja kehitystyöllä on valtava merkitys Nitorin tulevaisuudelle, sillä osaamista myyvänä konsulttitalona meidän on pysyttävä teknologiakehityksen aallonharjalla. Pasin yli 25-vuotinen ICT-alan kokemus ja ratkaisukeskeinen lähestymistapa antavat hänelle erinomaiset eväät kehitystoimintamme luotsaamiseen”, Nitorin toimitusjohtaja Olli Auvinen sanoo.

Niemi tuo tutkimus- ja kehitystyöhön systematiikkaa, joka hyödyttää niin asiakkaita kuin yrityksen työntekijöitäkin. Tähän kuuluvat esimerkiksi erilaisten proof of concept -ratkaisujen luominen myynnin tueksi sekä ammatillisen kasvun ohjelmien ja sisäisten kehityshankkeiden eteenpäin vieminen.

Niemen tarkoituksena on keskittyä niihin asioihin, joilla on potentiaalia tuottaa pitkäikäistä, pysyvää arvoa sekä Nitorille että sen asiakkaille. Tulevaisuuden kyvykkyyksiin ja tulevaisuudenkestävään tarjoomaan panostaminen on yritykselle strategisesti tärkeää. Niemi vastaa myös pilvipalveluiden ja niihin liittyvien kompetenssien kehittämisestä.

”Iso osa toimittamistamme ratkaisuista menee AWS:n, Googlen tai Microsoftin pilveen. Kysyntä kohdistuu myös tekoälyratkaisuihin, joita pilvijätit kehittävät nyt kilpaa. Samalla haluamme vastata verkkokaupan nouseviin trendeihin, kuten composable commerce -arkkitehtuuriin. Tavoitteenani on varmistaa, että palvelumme ja osaamisemme pysyvät kilpailukykyisenä jatkossakin,” Niemi sanoo.

Lisäksi Niemellä on vastuu Nitorin yleiseen kehitykseen liittyvistä tehtävistä, joille ei ole aiemmin löytynyt luontevaa omistajaa.

”Minulla on hyvä asema siinä, että voin kommunikoida johtoryhmän ja nitorilaisten välillä, jotta pienetkin asiat saadaan hoitumaan. Toimistoinfran parissa olen työskennellyt pitkään ja jatkan sitä mielelläni. Nyt alkaa toimistoautomaatiotkin olla pikkuhiljaa kunnossa,” käytännönläheiseksi tietokonenörtiksi itseään kuvaileva Niemi iloitsee.

Vapaa-aikaa Niemi viettää yhdessä perheen kanssa ja liikunnasta nauttien. Pitkäaikaisena rantalentopallon harrastajana hän vetää myös Nitorin omaa rantalentopallokerhoa.

Lisätietoja:
Pasi Niemi, Vice President, Research and Development
pasi.niemi@nitor.com
+358 40 586 4399

Lisää Nitorista:
Nitor on Digitaalinen insinööritoimisto, joka on sitoutunut kestävään digitaaliseen kehitykseen. Nitor luo liiketoiminnan muuttuviin haasteisiin vastaavia ratkaisuja, joille asiakas saa ikuisen takuun. Nitorin digitaaliset insinöörit valjastavat digitalisaation luovuudeksi, tuottavuudeksi ja uudeksi liiketoiminnaksi. Asiakkaidensa tulevaisuudenkestävyyttä Nitor kasvattaa digitaalisilla strategiolla sekä ketterillä valmennuksilla. Helsingissä ja Tukholmassa toimiva yritys työllistää kaiken kaikkiaan yli 300 asiantuntijaa. Vuonna 2007 perustettu Nitor on vuosien aikana palkittu mm. Red Herring Global Top 100 -voittajana, vuoden Tivi-yrityksenä ja sekä yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista. Vuonna 2023 Nitorin työnantajabrändi palkittiin pääpalkinnolla The Magnet Employer Branding Awards -kilpailussa. www.nitor.com