LUE JA OPI!

Netprofilen blogi kertoo, mitä viestinnän maailmassa tapahtuu juuri nyt.Voiko miljoona suomalaista tekoälyasiantuntijaa olla väärässä?

17.05.2018

Suomi on sen verran pieni maa, että tänne mahtuu yleensä noin yksi suuri puheenaihe kerrallaan. Vähän aikaa sitten kohkattiin kikystä, ja kohta kaikki ovat kyllästyneet soteen. Mutta tekoälyintoilu ei vielä ole hiipumassa.

Tagit: robotiikka, tekoälyNukut paremmin robotin kanssa ja nukkumattihan lentää dronella

12.04.2017

Pääsin halaamaan hollantilaisen startupin, Somnoxin, kehittämää nukkurobottia Hollannin Delftissä sijaitsevassa Robo Valley:ssä. Lämpimästi uneen tuudittava tekoälyinen maapähkinä tuntui heti turvalliselta ja ihanalta unikaverilta. Mukava keskustelu startup-tiimin kanssa myös vakuutti, että tässä on kaikki hittiainekset kasassa.

Osallistuin 20.-21.3.  Airo Islandin järjestämälle huikealle roboreissulle Euroopan robotiikan huippukeskittymään. Matkalla oli mukana noin 40 suomalaista robotiikan opettajaa, kehittäjää ja kehityksestä kiinnostunutta toimijaa.

"Unettomuus on vakava ongelma ja lääkehoito on käytännössä vain laastaria", äitinsä unettomuusongelmasta nukkurobotti-idean saanut Julian Jagtenberg kertoi. Lukuisat anturit ja tekoäly ovat täydellinen luomuratkaisu.

Robotit eivät siis vie meiltä ainoastaan tylsät, vaaralliset ja likaiset työt, ne myös pelastavat meidät turruttavilta kemikaalicocktaileilta. En yhtään ihmettele, että vasta protovaiheessa oleva kuuma nukkurobo on jo median suosikki. Ei yllätä sekään, että YesDelft-inkubaattori vetää sekä mediaa että sijoittajia puoleensa kuin Mars-planeetta Elon Muskia.


Somnoxin idean isä on teollinen muotoilija Julian Jagtenberg. Hänen ydintiimiinsä kuuluvat ohjelmistoinsinööri, mekaniikkainsinööri ja sähkö- ja ohjelmistoinsinööri.  Diversiteetti on onnistumisen ytimessä. Robotiikka vaatii useiden tieteenalojen ja osaamisen yhdistämistä.

Tagit: robotiikka, robovalley, robolaakso, unirobotti

    Kirjoittanut

    Uusimmat

    Kategoriat

    see all

    Twitter