Netprofile 1.7.2021 11:12

Nitorin liikevaihto kasvoi 14 % vuonna 2020

Helsingissä ja Tukholmassa toimiva Nitor kasvatti liikevaihtoaan 14 % vuonna 2020 yltäen noin 33 miljoonaan euroon. Tilikauden 2020 liikevoitto kohosi 6,8 miljoonaan euroon (+25 %). Nitorin palveluiden kysyntä kasvoi asiakkaiden panostaessa aktiivisesti digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen ja tehostamiseen. Seuraavien kolmen vuoden aikana tavoitteena merkittävä kasvu Ruotsissa.

Digitaalisen insinööritoimisto Nitorin liikevaihto kasvoi 14 % vuonna 2020 yltäen noin 33 miljoonaan euroon. Tilikauden 2020 liikevoitto kohosi 6,8 miljoonaan euroon kasvaen 25 % edellisvuoteen nähden.

"Pohjoismaiset yritykset investoivat viime vuonna voimakkaasti digitalisointiin, tiedolla johtamiseen, koneoppimiseen sekä toimintamallien kehittämiseen. Olemme onnistuneet ennakoimaan tämän tarpeen hyvin. Edellinen vuosi opetti meille kaikille paljon muutosvalmiudesta. Uskonkin, että yhä useampi tulevaisuuden menestystarina tehdään kestävän digitaalisen kehityksen mallilla", Nitorin toimitusjohtaja Olli Auvinen sanoo.

Poikkeuksellisesta koronavuodesta huolimatta Nitor onnistui vastaamaan asiakkaidensa kasvavaan digitalisaatiotarpeeseen. Digitaalinen insinööritoimisto saavuttikin myös vuonna 2020 erinomaisen tuloksen liike-elämän analyysiyhtiö Onwayn toteuttamassa vuosittaisessa asiakastyytyväisyystutkimuksessa.

Nitor on viime vuosina toiminut kasvavassa määrin asiakkaidensa strategisena kumppanina kaupallisesti merkittävissä digipalveluissa. Näitä ovat muun muassa ABC-mobiili, Supercellin pelaajatukipalvelut ja Elisan verkkokauppa. Myös julkisen puolen palvelut, kuten Helsingin kaupungin kanssa saavutettavuus edellä kehitettävä Palvelukartta sekä digitaaliset kirjastopalvelut ovat saaneet kiitosta.

Voidakseen palvella asiakkaitaan yhä kokonaisvaltaisemmin Nitor on viime vuosina laajentanut palveluvalikoimaansa kattamaan strategisen muotoilun sekä digitaalisen liiketoiminnan neuvonantopalvelut.

Helsingissä ja Tukholmassa toimiva Nitor tavoittelee myös merkittävää kasvua Ruotsissa seuraavan kolmen vuoden aikana. IT-konsultoinnin ja liikkeenjohdon asiantuntija Sebastian Uramek aloitti keväällä 2021 Nitorin liiketoiminnan kehityksestä vastaavana johtajana Ruotsissa. Nitorin tavoitteena on edistää kestävää digitaalista kehitystä Ruotsissa ja saavuttaa maan paras asiakas- ja työtyytyväisyys.

“Olen ylpeä, että voimme kestävällä digitaalisella kehityksellä olla asiakkaidemme tukena ja mahdollistaa merkittävien palveluiden toiminnan myös poikkeusaikoina. Menestyksemme perustuu digitaalisiin insinööreihimme. Olemme aina arvostaneet työhyvinvoinnin ja siihen liittyvät edut ja palvelut korkealle yrityksessämme. Koronavuodesta palautuessamme tästä täytyy pitää erityistä huolta. Tulevana syksynä yksi merkittävä teemamme onkin huolehtia entistä paremmin työntekijöidemme hyvinvoinnista“, Olli Auvinen sanoo.

Lisätietoa:
Olli Auvinen, toimitusjohtaja, Nitor
Puh. +358 (0)40 509 6248

olli.auvinen@nitor.com

Nitorin digitaaliset insinöörit ovat sitoutuneet kestävään digitaaliseen kehitykseen. Yritys rakentaa mukautuvia liiketoimintakriittisiä järjestelmiä ja palveluita, joilla on elinikäinen takuu. Nitor työllistää lähes 200 digitaalista insinööriä, joiden intohimona on valjastaa digitalisaatio luovuudeksi, tuottavuudeksi ja uudeksi liiketoiminnaksi. Ketteryys on ydinarvomme: autamme ketterien toimintatapojen jalkauttamisessa koko organisaatioon. Helsingissä ja Tukholmassa toimiva Nitor on vuosien aikana palkittu mm. Red Herring Global Top 100 ‑voittajana, vuoden Tivi-yrityksenä ja sekä yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista. www.nitor.com/fi