Netprofile 5.2.2021 12:24

Maailman nopeimmat WordPress-palvelimet tulevat Suomesta

  • Suomalainen Seravo on noussut maailman eliittiin Googlen tuottamassa puolueettomassa palveluntarjoajien nopeusvertailussa.
  • WordPress-palveluiden tarjoajana Seravo on kirkkaasti maailman ykkönen.
  • Vertailu perustuu sivustojen latautumisen nopeuteen oikeilla Chrome-selaimen käyttäjillä.
  • Seravon WP-palveluiden nopeus on tulosta vuosien määrätietoisesta tuotekehityksestä.


Googlen työntekijöiden julkaisema palveluntarjoajien nopeusvertailusivu ismyhostfastyet.com kertoo, että suomalainen Seravo yltää koko maailmassa kolmannelle sijalle. Kun vertailuun rajataan vain WordPress-sivustoihin erikoistuneet palveluntarjoajat, Seravo voittaa kaikki kansainväliset kilpailijansa kirkkaasti. Elokuusta 2019 alkaen julkaistussa vertailussa Seravo on ollut alusta asti kärkisijoilla kasvattaen etumatkaa. Tuoreimmat mittaustulokset kertovat tilanteesta marraskuussa 2020.

”Seravon WordPress-palveluiden nopeus on monen vuoden määrätietoisen tuotekehityksen ansiota. Sikäli nämä tulokset eivät ole meille valtava yllätys, mutta ne saavat hymyn huulille. On hienoa nähdä puolueeton todiste, että olemme onnistuneet tavoitteissamme erinomaisesti ei vain Suomen, vaan koko maailman mittakaavassa”, Seravon perustaja Otto Kekäläinen sanoo.

Hänen mukaansa nopeus on tulos muutaman ison asian ja satojen pienten asioiden tekemisestä oikein. Tamperelaisen yhtiön ylläpidossa on yli 4 000 WordPress-verkkosivustoa.

”Meillä on pelkästään WordPressiä varten ja ilman kompromissien tarvetta rakennettu palvelinympäristö, jonka palvelimet on viritetty kotimaisella Linux-osaamisella ja suomalaislähtöisen MariaDB-tietokannan maailmanluokan osaamisella. Olemme itse avoimen lähdekoodin eturintamassa. Paras tapa olla kehityksen aallonharjalla on olla tekemässä sitä itse.”

Vertailu perustuu todellisiin Chrome-käyttäjien latautumisnopeuksiin

Googlen vertailu perustuu oikeilta Chrome-selaimen käyttäjiltä koottaviin tilastoihin sivustojen todellisesta latautumisnopeudesta. Mittaus koskee sitä, kuinka kauan aikaa kestää selaimen tekemästä sivupyynnöstä, että palvelin alkaa lähettää selaimelle html-sivun sisältöä. Chromen kehittäjä Google kerää tilastotietoja käyttäjiltä, jotta Chromea voidaan optimoida entistä sähäkämmäksi selaimeksi. Samaa dataa voi kuitenkin käyttää myös muihin tarkoituksiin.

Chrome-selain ei kerää tietoja aivan kaikista selaustapahtumista, vaan ainoastaan vierailuista maailman suositummilla sivustoilla. Tästä syystä otoksessa on mukana myös Seravon asiakkaiden sivustoista vain suurimmat 25 prosenttia.

”Perinteisesti varsinkin WordPress-maailmassa suurimmat sivustot ovat yleensä myös raskaimpia ja hitaammin latautuvia. Seravolla näin ei ole, koska olemme luoneet palvelut nimenomaan ratkaisemaan WordPressin käytön yleisimpiä haasteita, kuten sivuston hitaus ja erityisesti lisäosien tietoturvariskit”, Otto Kekäläinen kertoo.

”Jos haluaa myös itse verrata nopeuksia, meiltä voi tilata palvelupaketin ja siirtää kopion nykyisistä sivustoista Seravolle. Sitten voi käyttää kolmannen osapuolen työkalua, kuten webpagetest.org, ja mitata sivustoa tämänhetkisellä palveluntarjoajalla ja meillä. Ennustan, että kopiolla irtoaa parempi tulos”, Kekäläinen vinkkaa.

Tarkempi kuvaus Seravon palveluiden nopeuteen vaikuttavista tekijöistä löytyy tuoreesta blogiartikkelista.

Lisätietoja medialle:

Otto Kekäläinen, perustaja
Seravo Oy
otto@seravo.com
+358 40 566 2204

Seravo

Vuonna 2011 perustettu Seravo Oy on Suomen johtava WordPress-sivustojen ylläpitäjä sekä Linuxiin ja avoimeen lähdekoodiin perustuvien tietojärjestelmien palveluyritys. Yrityksen toimisto sijaitsee Tampereella ja yrityksellä on parikymmentä työntekijää eri puolilla maata. Lisätietoja: https://wp-palvelu.fi/media-kit/