Netprofile 3.12.2020 10:12

Juha Äkräs ensimmäisenä ei-juristina asianajotoimiston hallitukseen

  • Lexia on kutsunut ensimmäisenä asianajotoimistona hallitukseensa ulkopuolisen liiketoimintaosaajan, joka ei ole juristi.
  • Hallitukseen nousee Nokian entinen globaali henkilöstöjohtaja, johtokunnan jäsen Juha Äkräs.
  • Moderni yritysjuridiikka luo kasvua. Tämä vaatii myös juristeilta uutta liiketoimintaymmärrystä. Nimitys on osa Lexian sitoumusta uudistaa asianajoalaa.

Lexian uusi hallituksen jäsen Juha Äkräs (DI) tuo hallitukseen monipuolista kokemusta johtamisesta, kansainvälisestä liiketoiminnasta sekä ihmisten hyvinvoinnin ja suorituskyvyn parantamisesta.

Juridiikkaa modernisoivan Lexian tavoitteena on tuoda hallitukseensa laajemminkin ulkopuolista liiketoimintaosaamista. Perinteisesti asianajotoimistojen hallitukset on muodostettu asianajotoimistojen partnereista. Asianajotoimistojen hallitusten kokoonpanoa myös ohjataan Asianajajaliiton toimesta.

”Kaikki viisaus ei asu asianajotoimistossa. Maailma on avautunut, liiketoiminta on yhä kansainvälisempää ja juridiset kysymykset yhä monimutkaisempia. Myös liikejuridiikan asianajotoimistot ovat alkaneet uudistua ja aidosti rakentaa asiakkaiden menestystä juridiikan avulla. Pelkkä huolellisesti pilkutettu sopimus ei riitä, vaan toimiston on oltava kartalla asiakkaan liiketoiminnasta”, sanoo Lexian toimitusjohtaja Samuli Koskela.

”Muutos tuotekeskeisestä maailmasta asiakaskeskeiseen maailmaan on käynnissä lähes jokaisella toimialalla. Juridiikassa takamatka on yksi pisimmistä. Uudistuminen ja asiakaslähtöisyys ovat asianajotoimistoille kohtalonkysymyksiä kovenevassa kilpailussa asiakkaista ja osaajista”, Juha Äkräs sanoo.

Pitkän Nokia-kokemuksensa ohella Äkräs on yksi valmennusyritys Hintsa Performancen perustajista ja toimii yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi Äkräs toimii Aalto-yliopistossa kutsuttuna executive in residence -tutkijana.

Lexia haluaa olla alansa paras työnantaja. Perinteisesti erittäin hierarkkisella alalla on tehty valtavia tuntimääriä ja tavoiteltu vuosien ja taas vuosien päässä häämöttävää osakkuutta. Lexia rakentaa modernia asiantuntijoiden työyhteisöä, jossa työ ja vapaa-aika ovat tasapainossa.

”Työntekijöiden odotukset työelämälle ovat muuttuneet, ja hyvinvoinnin ja työn merkityksen rooli ovat kasvaneet. Parhaat neuvot ja luovimmat ratkaisut tulevat hyvinvoivalta juristilta”, Koskela sanoo.

 

Lisätietoja sekä haastattelupyynnöt:

Tuija Hirvonen, viestintäasiantuntija, puh. 040 136 6711

Tuija.Hirvonen@lexia.fi

 

Samuli Koskela, toimitusjohtaja, partneri, puh. 040 588 8323

Samuli.Koskela@lexia.fi

 

Lexia

Vuonna 1996 perustettu Lexia Asianajotoimisto Oy on vaativaan kotimaiseen ja kansainväliseen liikejuridiikkaan erikoistunut täyden palvelun asianajotoimisto. Yrityksen erityisosaamisalueisiin kuuluvat mm. ICT- ja teknologia-, kiinteistö-, sopimus-, työ-, rahoitus- ja vakuutusoikeus sekä yritysjärjestelyt ja Fintech. Lexialla työskentelee yli 70 rohkeaa ammattilaista Helsingissä ja Turussa. www.lexia.fi